The miracles of science™

Kies een Sector


Corian® DeepColour™

FRESH&GO "eco-bar" in Kiev: een plezierige en smaakvolle ervaring met binnenhuisarchitectuur

High-tech oppervlaktemateriaal DuPont™ Corian® betreedt de wereld van “eco-design”: in Kiev is in de onlangs geopende eerste eco-bar van de keten FRESH&GO DuPont™ Corian® gebruikt als basismateriaal voor de vlakke onderdelen van de inrichting. De Oekraïense ontwerper, Yaroslav Galant (Yaroslav Galant innovative design®) heeft dit concept ontwikkeld.

 

DuPont™ Corian® - TAO Esterno
In de FRESH&GO eco-bar is met DuPont™ Corian® high-tech materialen gewerkt voor de vlakke onderdelen van de inrichting. Ontwerp en foto van Yaroslav Galant innovative design®, alle rechten voorbehouden.

 

Het ergonomische buffet van de eco-bar werd vervaardigd uit DuPont™ Corian® (in de kleur Designer White). Het materiaal valt op vanwege de volmaakte moderne esthetiek en de uiterst hygiënische eigenschappen. Door gebruik te maken van de grote mate van duurzaamheid en flexibiliteit van DuPont™ Corian® heeft de ontwerper aan de onderkant van het buffet een textuur gecreëerd die associaties oproept met gebarsten ijs en de Japanse origami-kunst. Doordat DuPont™ Corian® naadloos verlijmd kan worden, blijven de vlakke delen van de inrichting er fantastisch uitzien in vergelijking met natuursteen, omdat alle plaatsen waar gewoonlijk vuil achterblijft – meestal de naden, voegen of natuurlijke poriën van het materiaal – hier niet te vinden zijn (waarmee het zich bovendien van vergelijkbare materialen onderscheidt). De interessante combinatie van eigenschappen van DuPont™ Corian® - hardheid, weerstand, duurzaamheid, en repareerbaarheid – maakt het mogelijk dat het materiaal lange tijd in de oorspronkelijke staat blijft, wat voor een plaats met veel bezoekers erg belangrijk is.

“Het concept werd geïnspireerd door de natuurfenomenen die de meest plezierige associaties oproepen – kristalhelder ijs, bergen en fris groen. Witte kleuren en citaten uit de Japanse origamicultuur leiden tot een van de voornaamste praktijken van de Zen-filosofie: het bewustzijn van elk moment”, zegt de ontwerper over zijn project.

De gunstige opstelling van alle functionele niveaus van het buffet maakt het de eco-barman mogelijk om tijdens zijn werk te laten zien dat de producten hygiënisch worden bereid: dankzij de verlichte glazen vitrines die iets beneden oogniveau zijn aangebracht kunnen gasten zich verzekeren van de kwaliteit van de ingrediënten die voor de drankjes worden gebruikt – goed voorbereid, gewassen en geschild fruit. Terwijl de verse sappen worden bereid kan iedereen zo het fascinerende en aantrekkelijke proces van hun creatie bekijken.

Volgens de eigenaar van het merk werd de eco-barketen FRESH&GO speciaal in het leven geroepen voor mensen die hun pad elke dag opnieuw doelbewust kiezen: ze overwegen wat ze moeten eten, drinken, hoe zij moeten handelen, waarover en op welke manier zij moeten denken. Uiteindelijk zijn het onze dagelijkse activiteiten en onze keuzes die een invloed hebben op lange termijn.